Grovt långpannebröd ca 24 bitar

Koka upp 3 dl rågkross med 8 dl vatten.
Häll i degbunke eller hushållsassistent.
Blanda i 2 dl rågflingor och 1 msk nystött anis.
Under tiden som det svalnar har du i 1 dl linfrö,
1 dl solrosfrön och 1 msk salt.
Låt det sedan svalna till 37 grader.
Då smular du i 2 paket jäst som du blandar med
4 dl 37 gradigt vatten.
Blanda i det i degen och ha sedan i ca 14 dl grovt rågmjöl.
Det ska vara en rätt kletig deg.

Sätt ugnen på 200 grader.
Smeta ut degen på en bakplåt som du har bakpapper på.
Strö lite rågmjöl äver och platta till degen så att det blir jämt över bakplåten.
Låt degen på plåten jäsa ca 20 - 25 minuter.
Grädda i ca 45 minuter!

När bakverket svalnat något kan du skära i bitar.
Jag brukar räkna med att det blir ca 24 bitar på en plåt.
Bitarna delas på tvären och avnjutes med en god ost!
Det går utmärkt att frysa och man tar upp de bitar som behövs.
 

Kommentarer
Postat av: solgudinna

Hej!
Det var ett tag sedan. Har ni också fint väder som vi? Jag har nog brännt mig lite i solen idag.
Tack för receptet.
Ha det gott. Kram Helena.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback